Qui som   Diuen de nosaltres    Visites guiades    Escoles    Consells    Col·labora   

Roma Subterrània

Aquest itinerari és un itinerari vers els fonaments de la Roma moderna. La ciutat moderna sorgeix al damunt de la ciutat antiga. Moltes cases i edificis construïts fa dos mil anys esperen que els turistes baixin a visitar-los, perquè la ciutat moderna n’impedeix les excavacions. Una de les peculiaritats de Roma és la seva stratificació, segles i segles d’història s’acumulen en el subsòl. Es fascinador veure com una església medieval sorgeix al damunt d’una església paleocristiana construïda damunt d’un edifici imperial. Farem un viatge de davallada en el temps que us deixarà bocabadats. En les profunditats de Roma veurem edificis antics, pintures d’època romana i un misteriós mitreu. Podeu escullir els seguents itineraris:

1. Les cases romanes del Celi : La visita començarà al Celi, un dels llegendaris set turons de Roma, davant l’església medieval de Sant Joan i Sant Pau. Aquesta església és un exemple extraordinari de transformació d’edifici pagà en edifici cristià. Sota l’església de Sant Joan i Sant Pau els arqueòlegs trobaren algunes cases romanes d’època imperial.

Per entrar-hi s’ha de reservar i qui vulgui visitar-les ens ho haurà de dir amb una mica d’anticipació.

És possible fer la reserva per un grup de fins un màxim de 25 persones.
El dret de reserva costa 15 Euros
El bitllet sencer costa 6 Euros, el reduït (per joves d’entre 12 i 18 anys i per persones majors de 65 anys) 4 Euros. Es gratuït per a nens menors de 12 anys.

Les cases romanes del Celi obren tots els dies de la setmana, excepte els dimarts i els dimecres. Horari: al mati de les 10 a la 1h
a la tarda de les 3 a les 6h
2. Església de Sant Climent: Sota l’església de Sant Climent se sobreposen quatre nivells de construccions d’èpoques diferents que comprenen vint-i-dos segles. Al damunt d’unes cases romanes destruïdes durant l’incendi que la tradició atribueix a l’emperador Neró fou construïda una eclesiae domesticae. Al mateix carrer romà, una porta més avall, hi havia un edifici de culte d’una altra religió oriental, el mitraisme, que també visitarem. Un cop el cristianisme fou legalitzat, en època de Constantí, al damunt de l’eclisae domesticae hi fou construïda una basílica paleocristiana i, més tard, al damunt d’aquesta, la basílica actual. Nosaltres començarem la visita dins la basílica del segle XII i anirem baixant fins al nivell del carrer d’època romana on es troba el mitreu i la casa romana fent un fascinant viatge en el temps a reculons.

L’horari dels subterranis és de les 9h (diumenges a les 10h) del matí a les 12:30 i de les 3:30 de la tarda a les 6h.

Sota terra hi fa una mica de fred, us aconsellem que porteu una rebeca o quelcom que us abrigui inclús a l’estiu.

Si t'interessa aquest itinerari, vols rebre'n més informació
i/o vols saber-ne el preu ves
a la pàgina de contacte
 
 
 
 
 
Romaquí està dins el cens d'entitats per el foment de la llengua catalana de la Generalitat de Catalunya